Популярные сообщения

среда, 19 октября 2011 г.

День Незалежності в Гусятині

http://www.oda.te.gov.ua/husyatynska - сайт Гусятинської РДА

20-ту річницю Незалежності на Тернопіллі відзначали , 19 серпня у селищі міського типу Гусятин.

З ініціативи голови облдержадміністрації Валентина Хоптяна обласне свято хліба , присвячене 20-ій річниці проголошення Незалежності України, відбудеться у райцентрі над Збручем. Організатори дійства обіцяють гостям святам цікаву та видовищну програму.
Зокрема, жителі селища побачать справжні  «Богатирські ігри» за участю чемпіона світу Василя Вірастюка. До участі в святі також запрошено й клуби історичної реконструкції, які відтворять славні сторінки минувшини нашої держави.
Концертну програму усім, хто завітає 19 серпня у Гусятин, подарують мистецькі колективи та виконавці Тернопілля,  а також гості з батьківщини Валентина Хоптяна -  “Козаки Поділля”.
Також передбачені авіашоу та святковий феєрверк.
А оскільки Спаса – це щедре та солодке свято, то гостей особливо прихильно зустрічатимуть представники сіл Надзбручанського краю. Кожне з сіл, селищ та містечок Гусятинщини репрезентуватиме під час фестивалю свої традиції, звичаї, народну кухню. Обіцяють також почастувати усіх охочих коржами і паляницями з маком та медом.
А ще під час свята визначатимуть найсмачніший коровай, який спечуть місцеві господині. Крім того, організатори дійства обіцяють спекти найбільший коровай для книги рекордів України.
Злі язики подейкують, що місце свята обрано невипадково. Дружина теперішнього голови облдержадміністрації Валентина Хоптяна – Надія очолює Гусятинську районну раду. Недоброзичливці натякають, що хтось з родини Хоптянів в 2012 році захоче спробувати свої сили на виборах до парламенту по надзбручанських районах, а зараз за допомогою адмінресурсу показує жителям цих районів, як про них піклується влада.
Щоправда, дату святкування Дня Незалежності в Гусятині підібрали не зовсім вдалу. 20 років тому розпочався путч ГКЧП, коли ортодоксальна партноменклатура хотіла зупинити процес розпаду радянської імперії. Цікаво, у ті серпневі дні теперішній керівник Тернопільщини згідно з офіційною біографією працював керуючим справами Хмельницького обкому Компартії, а після її заборони – членом ліквідаційної комісії.

Комментариев нет:

Отправить комментарий