Популярные сообщения

среда, 19 октября 2011 г.

Санаторій "Збруч"

Санаторій розташований у мальовничому Прикарпатті серед чудової природи лісопаркової зони на околиці невеликого містечка Гусятин.
Функціонує з 1980 року на базі Новозбручанського родовища мінеральних вод. Санаторій "Збруч" — круглорічна бальнеологічна оздоровниця розрахована на 200 місць.
Спеціалізація санаторію — урологія, гастроентерологія, опора і рух. Основним лікувальним фактором є природні мінеральні води 2-х типів. Одна з них «Новозбручанська» мінеральна вода, слабомінералізована гідрокарбонатно-кальцієво-магнієва з підвищеним вмістом органічних речовин, по фізико-хімічному складу ідентична славетній Трускавецькій "Нафтусі". Вода має виражений сечогінний ефект, активізує жовчеутворюючю та жовчевидільну функцію печінки, здійснює  дезинтоксикаційний вплив на організм, бо виводить з нього цілий ряд шлаків і недоокислених продуктів обміну, впливає на деякі ендокринні залози . А також унікальна властивість  цієї води - це здатність виводити з організму радіоактивні ізотопи цезію і стронцію, що дає можливість оздоровлювати потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи.  Вона показана при захворюванні нирок, печінки, жовчного міхура,  шлунку,  кишечника, підшлункової залози.
Другий вид води - високомінералізована вода "Рапа", по фізикохімічному складу ідентична воді Моршина та Прибалтійського курорту "Друскіненкай". Вона в основному використовується при захворюванні кістково - суглобної системи (для ванн), а також при захворюваннях кишечника у вигляді кишкових зрошень та гінекологічних захворюваннях у вигляді вагінальних зрошень.
Працює бальнеологічний  комплекс.
В ньому функціонують: ванне відділення (8 лікувальних ван, 2 перлинні, гідро-масажні, 2 ванни Губарта , душ Шарко, циркулярний і висхідний душ), басейн, сауна , зал ЛФК,  інгаляторій, в якому розміщена спеціальна установка, що складається із 6 - процедурних місць і дає можливість здійснювати всі види інгаляцій, фітобар з широким вибором лікувальних чаїв, напоїв, фруктів, морозива, кабінети озокеритолікування, кабінети електросвітлолікування, кабінети кишкових і вагінальних зрошень. кабінет лікувального масажу, стоматологічний
кабінет.
Діагностичну базу санаторію складають: лабораторія (біохімічна і клінічна), кабінет функціональної діагностики, обладнаний кардіологічними апаратами та апаратом УЗД, кабінет інформотерапії та іридодіагностики, рентгенологічний кабінет.
Всі будинки, а саме: лікувально-оздоровчий комплекс , медпункт, приймальне відділення, спальний корпус, їдальня розміщена в окремих приміщеннях на віддалі 100 м. В спальні корпуси входять: 3 одноповерхові спальні корпуси, 10 сімейних котеджів з одно-, дво- і трикімнатними номерами, двоповерховий котедж з двома трикімнатними люксами.
48201, Тернопільська обл.,
смт. Гусятин,
вул. Санаторна, 10
ДП "Санаторій ЗБРУЧ"

Телефони: (044) 360-72-05, (050) 611-40-33, (094) 925-42-05

Комментариев нет:

Отправить комментарий